divendres, 18 de desembre del 2009

A GuerNSey PaSTís de pEll de cREïlLa, a AlgeMEsí CoCa eN llAnDa.


Este mes lleguiem al Club de lectura de la biblioteca d'algemesí "La sociedad literaria y el pastel de piel de patata de Guernsey" de Mary Ann Shaffer. Una novel.la epistolar que amb agilitat, frescura i dolça ironia ens narra les experiències viscudes durant l'ocupació alemanya pels habitants d'una petita illa situada al canal de la Mànega.
Hem gaudit de la història, ens ha agradat l'estructura narrativa, hem destacat l'estil fresc de l'autora i s'hem emocionat amb les històries de l'amalgama de personatges que hi desfilen. Però com a que sóm uns gelosos, si ells gaudien de les seues vetllades literaries amb un pastís de pell de creïlla, nosaltres amanirem la nostra amb coca en llanda i un poquet de cava. Ací va la recepta per a tots els llèpols interessats.

Ingredients:
7 ous
2 iogurts blancs o de llima
Oli
llima ratllada
200 gr d'atmella ratllada
300 gr de farina
1/2 kg de sucre
2 sobrets de rent en pols (royal)
Un poquet de mantega

Mans al pastís (o com es fa):
Separar les clares i batre-les a punt de neu.
Afegir els rovells de l'ou i el sucre, reservant-ne un poquet per espolsar-lo sobre la coca.
Incorporar la ratlladura de la llima, els dos iogurts i utilitzant com a mesura el potet del iogurt afegir dos mides d'oli.
En un altre recipient remenar bé el rent, la farina i l'atmella i després afegir-ho a la mescla preparada abans.
Pintar una llanda amb mantega i escampar la massa repartint-la bé. Afegiu el sucre reservat per sobre la massa.
Posar al forn precalentat a 180ºC. Es courà en uns 25/30 minuts.

Bon apetit.