dissabte, 14 de novembre del 2009

CluB de CLUBS


Alguns de nosaltres sóm llibreadicctes i seguint la forma i format d'altres grups de teràpia ens reunim cada més per compartir amb altres malalts de les lletres les fílies i fòbies que aquestes bestioles de paper ens provoquen. (Cal apuntar que com a bon virus corre el rumor que ja comencen a mutar al format electrònic).

I per filar encara més prim, aquest dissabte s'ha realitzat a la casa de la cultura d'Onda una trobada de trobades. Felicitats a l'organització per la iniciativa.

Els clubs suposen la sociabilització de l'acte lector. Són una posada en comú de les impresions de la lectura d'un llibre. És a dir que prolonguen aquesta lectura amb l'oralitat. No descobrim aleshores res de nou sinó més bé tornem als nostres orígens. Al plaer de contar i escoltar en rotgle encara que s'haja canviat la vella llar per l'aire condicionat.

Ara bé pel que fa al model organitzatiu han sigut els catalans els encarregats de fer-nos veure que mentre nosatres parlem de futur intentant lluitar contra els dinosaures ells ja han colonitzat la lluna.

Però tambè cal resenyar que totes no són d'arena. Quan la Mariona Martínez (coordinadora del programa Leer Juntos d'Aragó) ha proposat que seria innovador que algun club de lectura s'atrevira amb la novel.la gràfica una espurna ha brillat als nostres ulls. Xe tu! eixa proposta ja l'ha feta un menbre del nostre club de la biblioteca d'Algemesí, i és més, la resta del grup l'hem acollida amb entusiasme.  Al cap i a la fi va a resultar que sóm l'avantguarda pel que fa a propostes lectores. Felicitats a tots els menbres!.